zvc Den Toren

Meer dan een zaalvoetbalploeg alleen!

Alles begon met...

In 1989 hadden 4 (toen nog) jonge mannen (Flor, Guy, Leander en Paul) het idee om met een eigen zaalvoetbalploeg te beginnen. Paul Smets werd aangesteld als speler-coach, er werden wat kameraden bij elkaar gezocht om te voetballen, en ZVC Den Toren was geboren. 

Met stamnummer 137 sloot ZVC Den Toren zich aan bij de Kempische Zaalvoetbalbond (KZVB).
Toen nog in het blauw-wit speelde ZVC Den Toren in het seizoen 1989-1990 hun eerste officiële wedstrijden in de sporthal van de Hoge Rielen. Daar liep het helaas nog niet van een leien dakje. Pas met de extra motivatie van een vat bier op kosten van sponsor/cafébaas Jos, wisten ze hun eerste punt te behalen. Het debuutseizoen werd uiteindelijk afgesloten met 5 punten.  

De eerste echte sportieve successen lieten uiteindelijk nog een paar seizoenen op zich wachten.  

Nadat ze eerder al een promotie hadden afgedwongen, speelde ZVC Den Toren In het seizoen 1996-1997 voor het eerst kampioen in derde afdeling.

Toen in 2010 in Tielen de nieuwe sporthal geopend werd, verhuisde ook ZVC Den Toren met hun thuismatchen naar eigen dorp. Daar werd verdergebouwd aan het sportieve succes. In het seizoen 2019-2020 behaalde ZVC Den Toren  de titel in de derde afdeling.

De verjonging die zich al enkele jaren in gang had gezet wierp zijn vruchten af. Na een heel seizoen voetbal van een hoog niveau volgde op het einde van het seizoen 2022-2023 hét sportieve hoogtepunt in de bijna 35 jarige geschiedenis van de club. 

ZVC Den Toren werd kampioen in tweede afdeling,  waarmee voor de eerste keer promotie werd afgedwongen naar de hoogste afdeling, waar de club momenteel actief is.  

Vroegere tijden.